Paraffin illatmentes változatban valamint, többféle illattal – például mangó, barack, levendula – kapható. A paraffinos ápolás lényege abban rejlik, hogy rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, melegen a test bőrfelületére tapadva kiválóan alkalmas a kéz, és a láb kezelésére, mivel a szaunához hasonlóan fokozza a vérkeringést, tágítja a bőr pórusait, és lehetővé teszi a bőrtápláló hidratáló krémek tökéletes felszívódását. A paraffinos ápolás télen a legnépszerűbb, amikor a bőrünk a legjobban ki van téve az időjárás viszontagságainak, bőrünk száraz, berepedezett, vitaminhiányos.

A paraffinos ápolás menete:
A paraffinos kézápolás során, a fertőtlenítés és bőrradírozás után gazdag hatóanyag tartalmú krémápolást alkalmazunk, ezt követően meleg paraffin fürdőbe mártjuk a kézfejet vagy a lábfejet. Az első és legfontosabb szabály, hogy a kézen ne legyen ékszer, karóra, és a ruha ujját is hajtsuk fel. Ezután következik az alapos fertőtlenítés, először folyékony fertőtlenítő szappannal, majd széles spektrumú bőrfertőtlenítővel.
A következő lépés a bőrradírozás, melynek során eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és tisztítjuk a pórust, ezáltal a bőr könnyebben felszívja a hatóanyagokat. Itt személyre szólóan többféle készítményből választhatunk: holttengeri só, gránátalma, citrom, hibiszkusz stb. A bőrradírozás után következik az ápolókrémes masszázs, melynek során a kiválasztott krémből bőségesen tegyünk a kézre, és kéznél csuklóig, láb esetén bokáig alaposan masszírozzuk be. Ezután következhet a paraffin fürdő. Ha vendégünket paraffin kezelésre várjuk, kezdjük el a paraffin felmelegítését korábban, ezzel időt takarítunk meg. Mielőtt vendégünk kezét belehelyeznénk a paraffinba, ellenőrizzük a hőmérsékletet. A kezet, majd később a lábat az ápolókrém eltávolítása nélkül merítsük a kellemes hőmérsékletű paraffinba. Emeljük ki, majd mikor a paraffin kezd megszilárdulni a bőrfelületen, merítsük vissza. Ezt a munkafolyamatot kétszer, háromszor is megismételhetjük.
A kezelés befejező szakasza: a 15-30 perces hatóidő elteltével levesszük a kesztyűt és a zacskót, majd eltávolítjuk a már kihűlt paraffint, ami egyben lehúzható a bőrről. Végezetül alkalmazzunk hidratáló krémezést. A kezelés már az első alkalom után is eredményes lehet, de erősen igénybevett és kiszáradt bőr ápolása esetén, kúraszerűen érdemes alkalmazni.

 
ÁRAK ( áfás ár )
 
Parafinos kézápolás 1.400.- Ft
Parafionos lábápolás 1.600.-FT