Nagyszüleim, id. Nyári József és felesége, Nyáriné Novák Erzsébet Dunavecsén, 1936-ban nyitották meg első fodrászüzletüket. Ekkor a cégéren még "Úri és Hölgy Fodrászat" volt látható

1952-ben, az akkori Sztálinvárosban, a mai Dunaújváros-Délivárosnak keresztelt városrészében dolgoztak ekkor még a Vegyesipari Vállalat alkalmazottjaiként. 1956-ban, az ez időtájt még ritkaságnak számító maszekként az elsők között váltották ki az iparengedélyt, és vették át az üzletet a vállalattól. 1960-ban, a mostani végleges helyén, Újtelepen nyitották meg az újonnan épített házuk alsó szintjén a mai Ica Szalon "ősét". Édesapám, ifj. Nyári József tovább vitte a családi vállalkozást, 1960-1964 között ő dolgozott a délivárosrészi üzletben, miközben nagyszüleim az újtelepi fodrászatban szépítették a lakosságot.

1964-től édesapám a Dunaújvárosi Vegyesipari Vállalat Szórád Márton úti üzletében kezdett dolgozni, majd 1972-ben üzemvezetőnek nevezték ki és hozzá tartozott a város szépségiparában dolgozó összes fodrász, kozmetikus és pedikűr-manikűröse is. E mellett 1985-ig Székesfehérváron vizsgabiztosként felügyelte a 320 sz. "Árpád" Ipari Szakmunkásképző Intézet végzőseit, hogy biztosítva legyen az utánpótlás, jó szakemberek kerüljenek ki az életbe. 1992-ben a vállalatból kiválva, már vállalkozóként két szalont üzemeltetett a városban.

             

1985-ben újabb fodrász került a családba, személyem révén. 1985-1988 között a Vegyesipari Vállalat tanulójaként a 320 sz. "Árpád" Ipari Szakmunkásképző Intézetben végeztem Székesfehérváron, és a sors úgy hozta, hogy gyakorlati oktatásra ugyanabba az üzletbe kerültem, ahol anno édesapám is dolgozott.

1988 áprilisában nagymamám sajnos meghalt, így ő már nem örülhetett annak, hogy általam harmadik generációs "szépítész" család lett belőlünk. E miatt 1988 július 8-án, ballagásom után nem sokkal átvettem nagyszüleim üzletét. Akkor még gebinesként a Vegyesipari Vállalathoz tartoztam, majd 1992-ben édesapámmal együtt lettem én is vállalkozó. 1987-ben és 1988-ban tanulóként, míg 1989-ben szakmunkásként országos fodrászversenyeken volt szerencsém részt venni.

                 

Régi családi fodrászatként próbálunk mindenki megszépítésével foglalkozni a legapróbbaktól a legidősebb korosztályig. Gyermekkoromban, innen az üzletből megismert, ma már nagymama korban lévő nénik hozzák unokáikat, az unokák anyukájukat... és így tovább.Tanulóim révén riktán dolgozom egyedül, a leendő kolleganőim is közülük kerülnek ki. Egy családias üzletben fontos, hogy régi ismerősként köszöntse egymást a vendég és dolgozó. Kozmetikus kolleganőmmel, Kaszás Évivel 1997. áprilisa óta dolgozunk együtt. Egy kedves ismerősünk szerint mi már inkább vagyunk lakótársak, mit munkatársak. De mi ragaszkodunk ebben is a családiassághoz.

                  

Jelenlegi fodrász kolléganőm Nagy Adrienn. 1997-ben végzett, gyakorlati oktatáson ő is az Ica Szalonban tanonckodott 3 éven át. 2006 szeptembere óta erősíti kis csapatunkat.

2010 a változások éve volt üzletünkben is. 14 év után április 30.-án fogadta utolsó látogatóját szoláriumunk. Megszüntettük, melyre sok indok találhattunk volna, pl.a válság, a sok, nem mindig helytálló egyre gyakoribb negatív reklámok hatására visszaesett forgalom, az új EU-s törvények bevezetése, aminek hatására duplájára nőttek a szolicsőárak ,…..ám mi szívesebben tűztük zászlónkra a  „merjünk változtatni” szlogent. Az élet csupa változás, mi sem néztük sokáig búslakodva a gépünk hűlt helyét, mert minden rosszban van valami jó. Így kisebb felújítás,átrendezés után pár nap múlva már újabb kolléganőnk érkezését ünnepelhettük, amely egy újabb szakma megjelenését is eredményezte üzletünk szolgáltatásainak palettáján. Így bővült létszámunk négy főre,Lőw Andrea pedikür-manikűr-műkörömösünk személyével.

Immáron négyen várjuk kedves vendégeinket, és mostantól már még igazabb amit eddig is hirdettünk, mely szerint,: SZÉPÜLJÖN MEG NÁLUNK TETŐTŐL TALPIG !

2012 november elsejével szalonunkban személyi változás történt, Andika elköszönt tőlünk, vendégeinktől, valamint a vállalkozói élet szövevényes folyamától. Helyére örömmel fogadtuk új kolléganőnket Ujvári Mariannt aki változatlan árakkal és szeretettel várja kedves vendégeinket.

Továbbra is sok szeretettel várja csapatunk minden kedves régi és leendő vendégét!

 

Mondhatnánk akár azt is, várja ÖNT a szépségápolás négy muskétása

                                      / egy mindenkiért,mindenki a vendégért! /